Recapitulare 2015 – clauze abuzive la BCR

Sunt „preafericitul” beneficiar al unor contracte de credit „acordate” cu marinimie de catre Banca Comerciala Romana (BCR), mai exact am doua contracte de credit de nevoi personale si unul imobiliar (incadrat de catre BCR la ipotecar ca sa scapae de nu stiu ce lege…).
Am constatat in 2010 ca in contractele de credit exista clauze abuzive :
– clauza privitoare la comisionul de risc: calculat „flat” la valoarea imprumutului dar nedefinit in cadrul contractului
– clauza privitoare la comisionul de administrare: calculat „flat” la valoarea imprumutului dar nedefinit in cadrul contractului
– clauza privitoare la modul de calcul al dobanzii: netransparent, folosind o dobanda a bancii care varia „in functie de costurile bancii”

Incepand din 2010 pana in 2015 m-am „luptat” cu Banca Comerciala Romana (BCR) :
– sesizari la CJPC/ANPC in urma carora BCR a fost amendata pentru clauze abuzive si nu a mai perceput comision de risc
– pentru modul de calcul al dobanzii inspectorii CJPC/ANPC NU au vrut sa constante ca este abuziv si mi-au recomandat sa dau Banca Comerciala Romana (BCR) in judecata … cee ce am si facut…
– am castigat TOATE cele trei procese cu Banca Comerciala Romana (BCR) – cate un proces pentru fiecare dosar de credit – Banca Comerciala Romana (BCR) platind si urmand sa mai platesca o suma de 10000 RON cheltuieli de judecata la care se adauga sumele nedatorate reprezentand comision de risc si comision de administrare (sume deja recuperate) si respectiv sumele perceput sub titlu de dobanda curenta (sume care se le voi recupera in cadrul unor noi procese de daune…)

Link-uri la dosare:
Dosar 12993/211/2011 – Tribunalul Specializat CLUJ
Dosar 13924/211/2011 – Tribunalul Specializat CLUJ
Dosar 51316/3/2010* – ICCJ

BCR isi recunoste vina … executata silit

In data de 6 noiembrie 2015, la ora 19:02, Banca Comerciala Romana (BCR) a trimis urmatorul mesaj:

„Stimate client, dorim sa continuam in cele mai bune conditii colaborarea noastra si astazi 6 Noiembrie am depus in contul dvs. deschis la BCR suma de bani cu titlu de returnare comisioane credit incasate, conform hotararii din dosarul 51316/3/2010. Echipa BCR”

BCR: DRV este ilegal dar noi tot il folosim

Buna ziua,

In cadrul dosarului 12993/211/2011 la Tribunalul Specializat Cluj, instanta s-a pronuntat definitiv :

„constată nulitatea absolută şi a clauzei contractuale prevăzute la pct. 5 din contractul de credut de nevoi personale nr. 2781/06.09.2007 încheiat între părţi, în ce priveşte formarea dobânzii curente din dobânda de referinţă variabilă care se afişează la sediile BCR, la care se adaugă 2,5 p.p.”.

Art. 5 din cadrul contractului are urmatorul enunt:
„5. La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 10.9% pe an si este variabila. Dobanda curenta este formata din
dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 2.50 p.p.”

Ce a inteles BCR din decizia judecatoreasca: creditul cu dobanda variabila devine credit cu dobanda fixa, iar dobanda va fi cea calculata folosind o clauza declarata nula de drept de catre instanta.

Practic, BCR a folosit din nou modul de calcul declarat ilegal pentru a impune o dobanda fixa intr-un contract de credit cu dobanda variabila.

De ce nu respecta BCR legea din Romania ?

Yes, we can! Dobanda BCR este abuziva! Comision de risc BCR abuziv! Irevocabil!

In cadrul dosarului nr. 12993/211/2011 finalizat cu hotarare irevocabila in data de 04/05/2015 la Tribunalul Specializat Cluj s-a constatat de catre instanta :
– comisionul de risc drep abuziv (in prima instanta) – executia BCR-ului a fost facuta
– modul de calcul al dobanzii folosind indicele intern de dobanda al BCR (DRV) plus o marja fixa esteabuziv – urmeaza executia BCR-ului voluntara sau silita

Drept urmare, contractul de credit ramane fara comision de risc si fara dobanda!

BCR a dovedit inca o data ca este o banca necinstita care isi abuzeaza clientii prin contracte nenegociate cu clauze netransparente si interpretabile numai in favoarea bancii!